Banen

 

Mærke: Slotfire

Overflade: halvblank epoxymaling, sprøjtet med olie

Længde: 32.6 Meter

Afstand mellem spor: 12.5 cm og yderst spor til banden 16.5cm

Strømforsyning: 3-30 volt 30 amp.

Til slutnings stik: XLR

Banens layout:

banen

 

 

LapMaster

På vores banen bruger vi lapmaster til at registrer vores tider med, programmet er dansk og udviklet af Carsten Grønneman.

 

Montering af stik

Nedenfor findes en vejledning til montering af stikplader. Vejledningen kan med fordel følges, hvis man ønsker at medvirke til en harmonisering af de forskellige stiktyper mellem klubberne. Hvis vi harmoniserer så meget som muligt, så er det nemmere for os alle sammen at besøge hinanden på tværs af klubberne.

Forbindelse
Spole start
Bremse
Spole slut
Power
Skyder/fader
Common
XLR
PIN 1
PIN 2
PIN 3

 

 

Den gamle banen

 

Det er ikke uden grund at klubbens medlemmer er entusiastiske. Så vidt vi ved, kan vi præsentere Danmarks største Scalextric-racerbane. Layoutet består af 6 spors bane - hvor hvert spor er over 51 meter. Som man kan se nedenfor, er der blevet arbejdet meget med at optimere designet hen ad vejen. I starten fokuserede vi meget på at få banen så lang som muligt, og de første skitser lå på omkring 80-85 meter i både 4 og 6 spor.

Forskellen i sporlængden mellem det korteste og det længste spor er helt nede på omkring 5 cm. Og der er brugt over 700 meter ledning til at føre strøm ud i alle hjørner af banen. Faktisk er der 24 strømsteder, hvilket betyder, at der føres strøm direkte til banen for cirka hver anden meter. - Det garanterer jævn strøm overalt, og sporene er totalt uafhængige af hinanden.

Efter nogle gode råd fra Ålborg-klubben valgte vi i stedet at satse på en kortere og mere overskuelig bane, hvor svingene så vidt muligt ligger i podiets yderkanter, hvilket selvfølgelig gør det betydeligt nemmere, at sætte bilerne på, når - hvis? :o) - nogen skulle være så uheldig at køre af.

En anden detalje, som mange overser, når der går viagra i banedesignet, er at en 100 meter lang bane ikke er dobbelt så sjov som en på 50 - faktisk er det måske endda lige omvendt. Den kortere bane giver jo i sagens natur langt flere overhalinger og dueller end den lange, og man skal ikke have kørt slot car race ret mange gange, før man finder ud af, at det er de tætte situationer, der får adrenalinet helt ud i fingerspidserne!